Barbara Kjellström

Grattis på mors dag!

Det har precis varit mors dag vilket har fått mig att fundera en del. Det dök nämligen upp flera fina inlägg på sociala medier där det skickades kärlek till bland annat:
💚 Mammor som förlorat sitt barn
💚 Barn som förlorat sin mamma
💚 De som längtar efter att få bli mamma
💚 De som inte vill bli mamma
💚 osv

Jag tyckte det var fint att få läsa om alla olika vinklingar som har med ”mamma-skap” att göra. Själv har jag alltid längtat efter att skaffa barn. Men det är just det där med att ”skaffa” som inte alltid fungerar. Det var något som jag själv fick erfara när jag ville skaffa barn, eftersom jag förlorade de två första graviditeterna relativt sent.

Men det var också det som gjorde att jag valde att ta ledigt ett helt år för att skriva boken: När det inte blev som du tänkt dig – om missfall, sorg och att våga igen.

Jag skrev boken som jag själv saknade och med tanken att den förhoppningsvis skulle kunna ge tröst åt andra som drabbades. Boken släpptes 2013 och sedan dess har jag fått mängder med mejl där både kvinnor och deras partner berättat att de har funnit tröst och känt sig mindre utanför tack vare boken. Boken innehåller bland annat tolv intervjuer där folk berättar om sina egna erfarenheter.

”Inte vilken mamma som helst!”

Tillbaka till mors dag … I dag är jag inte bara mamma till två änglabarn utan har också lyckan att vara mamma med egna barn, styvbarn, bonusbarn, sladdbarn, barn med funktionsvariationer och transbarn. Visserligen har ungarna vuxit upp och numera lämnat boet men trots det så känns det som att:
ja, livet består till stor del av mina älskade ungar!

Så när det nu var mors dag kom ett helt gäng av barnaskaran, med respektive, och hälsade på, bakade porcherade rabarber med vaniljfluff.
Så himla gott!

Jag har ofta fått höra att jag borde skriva en bok om hur det är att vara mamma och hur jag/vi (jag & min man) uppfostrat våra barn. Vem vet, det kanske blir en sådan någon gång i framtiden. Men just nu är jag i full färd med att skriva kärleksfulla och humoristiska feelgoodberättelser.

Förutom att vara mamma så skriver jag på heltid och driver ett förlag tillsammans med man.


______________________________________
OM BOKEN

När det inte blev som du tänkt dig vänder sig till dig som har förlorat en graviditet genom missfall eller intrauterin fosterdöd. Boken försöker ge svar på de vanligaste frågorna som många ställer sig efter en förlust. Förhoppningsvis kan svaren vara ett stöd i ditt sorgearbete.

En förlorad graviditet är ett ämne som sätter djupa spår och berör många människor, men som det inte talas så mycket om. För att du ska känna dig mindre ensam i vad du själv går igenom får du ta del av andras berättelser och upplevelser. Boken innehåller också faktadelar med konkreta tips och råd om hur och vad du kan göra för att bearbeta din sorg, för att våga se framåt och försöka få barn igen. Faktadelarna är baserade på intervjuer med personal som har lång erfarenhet inom vården.

När det inte blev som du tänkt dig gör det obegripliga lite mer begripligt.

Barbara Kjellström

Vill du läsa mer?

✨Jippie! Ny bokserie ✨

Hurra! Nu har jag skrivit avtal med Lind & Co på en ny serie. Även denna gång blir det en feelgood. ✨✨✨ Jag törs inte

LÄS »

Feelgoodfestivalen i augusti

Nu får jag äntligen berätta … att jag är en av drygt tjugofem feelgoodförfattare som ska vara med på årets höjdpunkt – Feelgoodfestivalen i Sigtuna.

LÄS »

Bokrea – Ungdomsfeelgood

✨✨✨Bokrean är igång och vi bidrar så klart med böcker! Idag tipsar jag om min och Haralds ungdomsfeelgood!✨✨✨Evil – ungdomsboken som handlar om tonårslivet i

LÄS »