Barbara Kjellström

Boksläpp!

Nu närmar sig boksläppet av den fjärde delen i serien om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan.
✨✨✨
Kom på att jag inte visat det härliga omslaget som Emma Graves formgivit. Så här fint blev det!
✨✨✨
Inläsare är som tidigare underbara Sofia Berntson. Ljudboken är 15t 37min, finns hos de vanliga ljudbokstjänsterna och går att spara i din bokhylla redan i dag.
✨✨✨
Önskar dig en mysig lässtund!
//Barbara


✨Jippie! Ny bokserie ✨

Hurra! Nu har jag skrivit avtal med Lind & Co på en ny serie. Även denna gång blir det en feelgood.

✨✨✨

Jag törs inte avslöja för mycket än, men det handlar så klart om en kvinna som av en slump hamnar på en ny ort. Dessutom har hon en del kärleksbekymmer, älskar croissanter och råkar givetvis ut för en hel del knasigheter. Kan säga att jag älskar att hänga med alla karaktärer och får mig en hel del skratt.

✨✨✨

Den första delen kommer i början av 2025. Ska bli så kul att få höra vad ni tycker när den väl släpps.

✨✨✨

På måndag får jag tillbaka manuset och då är det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång att redigera. Till dess fortsätter jag att rensa ogräs i trädgården, kupa potatisen och pyssla om grönsakslanden.

✨✨✨

Önskar dig en fin fredag och en härlig helg!

✨✨✨

Själv ska jag fira och fortsätta röja i min egen trädgård.

✨✨✨

Feelgoodfestivalen i augusti

Nu får jag äntligen berätta … att jag är en av drygt tjugofem feelgoodförfattare som ska vara med på årets höjdpunkt – Feelgoodfestivalen i Sigtuna. Hoppas att du vill komma och lyssna på mängder med spännande samtal, träffa författare & bloggare, mingla och njuta av den härliga atmosfären.

Här kan du läsa mer och boka din biljett >>>

Hoppas att vi ses!
//Barbara

Bokrea – Ungdomsfeelgood

Evil

✨✨✨
Bokrean är igång och vi bidrar så klart med böcker!
Idag tipsar jag om min och Haralds ungdomsfeelgood!
✨✨✨
Evil – ungdomsboken som handlar om tonårslivet i högstadiet.
Passar åldern 10-14 år.
✨✨✨
Boken säljs på bokrean hos Bokus!
✨✨✨
Handling:
Evil är fjorton år, spelar i rockbandet Flaming Birds och har bara en sak i huvudet – sin bas. Det stora målet är att vinna rockbandstävlingen där finalen går i London. Men hur ska hon lyckas med det när de inte kommer överens i bandet?

Livet är inte bara musik. Hemma har det varit bråkigt och det är nästan skönt att mamma och pappa har skiljt sig. Att flytta och byta skola går rätt bra, även om inte alla lärare verkar gilla henne. Det är tur att musikläraren är schysst. Tack vare honom får hon och Sonny, som också är ny i skolan, lära känna skolans coolaste tjej.

En sen kväll när Evil är på väg hem händer något som gör att hon hamnar på första sidan i lokaltidningen. Det är många som läser artikeln vilket gör att hon får ett oväntat samtal.

Fotbollskillen Cosmo, som går i samma klass, är rätt söt. Men ska hon verkligen sova över hos honom?

Evil är en bok som handlar om livet när man går i åttan och drömmer om att bli rockstjärna. Det här är den andra fristående boken i serien om Cosmo & Evil, skriven av Barbara och Harald Kjellström. Se till att hänga med från första tonen.

Jag tror jag smäller av, igen

Att jobba som författare är ett ensamt jobb, därför är det extra roligt att få följa statistik, särskilt när den går åt rätt håll. Svenska förläggarföreningen tar fram statistik över mest sålda böcker varje vecka. Eftersom jag nyligen släppte den andra delen om Charlotta Silverstake som pocket, så är det den listan jag kikar på varende vecka.

✨✨✨

Vecka 46 låg boken på plats 77 (ny) … men dra mig baklänges, titta vad som har hänt under vecka 47. Nu har den klättrat till plats 52. Jippie!

✨✨✨

Vill skicka ett STORT tack till alla som köper och läser pocketböcker. Ett extra tack till dig som väljer Inte vilken julmarknad som helst – Från brända mandlar till julefrid. Håller tummarna att du kommer tycka om fortsättningen om Charlotta och hennes vänner på Trädgårdsgatan.

Tack & kram!

Jag tror jag smäller av!

Fick precis ett mejl från min förläggare som skrev:
Du har fått en finfin BTJ-recension av Inte vilken julmarknad som helst. Grattis!
Betyg 4!

✨✨✨

Men hur kul är inte det? Vet att BTJ inte ens recenserar alla böcker.
Att boken dessutom har fått en 4:a!
🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽

✨✨✨

Vad är då BTJ?
Jo, det står för Bibliotekstjänst och är ett företag som ger inköpsråd till bibliotek via BTJ-häften, som innehåller korta omdömen med betyg om nya tryckta böcker.

✨✨✨

Vad BTJ skrev?
Här är ett utdrag ur Eva E:Son Franssons recension, BTJ-häfte, nr 24. 2023.
”… Författaren Barbara Kjellström ger en varm bild av vänskap, vanliga vardagliga
händelser och känsliga situationer som uppstår. Det är lätt att följa Charlottas väg framåt och dras med av hennes beslutsamhet och påhittighet.”
Helhetsbetyg: 4

✨✨✨

✨✨✨

Nu håller jag tummarna att biblioteken runt om i landet blir sugna på att ta in boken så att ännu fler får läsa om Charlotta och alla hennes upptåg.

✨✨✨

Kram!
//Barbara

PS. Pocketboken finns där du köper böcker till exempel hos Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln och Lind & Co med flera.

Undrar du vilken bok som släpps idag?

Då kan jag stolt berätta, att i dag släpps den andra delen i serien om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan som pocket. Jippie! Får låtsas att det är trumpeter och fanfarer här hemma i min lilla håla. Men kul är det, och stolt är jag.

✨✨✨

När formgivaren Emma Graves skulle göra omslaget till pocketversionen så passade vi (förlaget Lind & Co och jag) att kika på försäljningsstatistiken. I vanliga fall är jag inte så intresserad av statistik, men den här gången så var det verkligen extra kul. För det visade sig att de två första böckerna i serien hade sålt i över 50 000 ex. Som du ser så la Emma till en liten bubbla på framsidan av boken där det står hur många som sålts. Från djupet av mitt hjärta – ett STORT tack till alla er som har läst och gillat böckerna.

✨✨✨

Men, du kanske tillhör skaran som vill hålla en bok i handen? NU har du chansen! Pocketboken finns där du köper böcker och på bibblan. Om bibblan inte tagit in den så kan du lämna prata med bibliotekarien och lämna ett inköpstips.

✨✨✨

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och njuta ett par minuter av att boken har släppts i dag. Sedan är det dags för dagens andra skrivpass. För visst är vi nyfikna på hur det ska gå för Charlotta framöver.

✨✨✨

Kram
//Barbara

Skrivresa

✨✨✨
Även om Stallarholmen är min plats på jorden så var det underbart att få åka iväg på en Skrivresa till värmen. Att jag dessutom fick göra det med skrivvänner var ännu bättre. En av alla saker som jag gillar med att åka iväg är att jag får gå in i skrivbubblan och skriva precis hela tiden. Vilket jag gör på tåget, i vänthallar, på flygplatser, restauranger, i parker, på balkonger osv.

✨✨✨

Dagarna bestod av tre skrivpass = att jag lyckades passera 101 000 ord! 🙏🏽💪🏼Skrev, skrev och skrev. Men njöt också av god mat, innerliga samtal och en hel del promenader. Lyckades även hinna med en egen vandring på 2.5 h. Jag är ju van att gå på promenad m Frasse varje dag. Det är nämligen då jag tänker ut nya scener, kommer på dialoger och har tid att fundera på vad som kan förbättra en berättelse. Därför kändes det extra bra att få gå på en längre tur upp i bergen.

✨✨✨

Självklart hittade jag flera vackra dörrar. En av dem ser du i bildgalleriet. Är så fascinerad av dörrar. Börjar alltid fantisera om vad som händer eller kan hända bakom dem. Passerade ett träd på vandringen som var över 200 år. Såååå vackert och mäktigt. Gick även upp så tidigt en morgon att vi hann se soluppgången. Också mäktigt.

✨✨✨

Nu ska jag fortsätta sitta i min skrivbubbla. Förhoppningen är att ha klart råmanus till den sista november. Du kan väl hålla tummarna för mig? 🙏🏽

✨✨✨
// Barbara

Borta bra, hemma bäst …

✨✨✨
Borta bra – hemma bäst …
✨✨✨

Tänk att det redan har gått en hel vecka sedan jag kom hem från Italien. Kan inte fatta att tiden går så himla fort.

Tur att det går att titta igenom bilder, minnas alla härliga vandringar, goda middagar och den där helt underbara lilla balkongen som var perfekt att sitta och skriva på.

✨✨✨

Men nu är jag tillbaka hemma och får fortsätta skriva. Kan berätta att Charlotta och hennes vänner tjatar på mig, att jag ska snabba mig på att skriva om dem. Jag lovar, jag gör allt vad jag kan. Halva råmanuset är klart, så det känns som att tidsplanen håller.

✨✨✨

Har en scen kvar, som ska skrivas i dag, sedan tar jag helg.

✨✨✨

Önskar dig en fin fredag och en härlig helg!

✨✨✨

PS. Har jag sagt att jag gillar dörrar? Finns så många vackra och man vet aldrig vad som döljer sig bakom. När en stängs, så kan en annan öppnas.

✨✨✨

Nu går det att beställa …

✨✨✨
Pocketsläpp
✨✨✨

Nu finns del 2 om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan som pocket.

Prel boksläpp är först den 13 november men redan i dag går det att beställa boken hos förlaget!
Klicka på bilden nedan så kommer du till Lind & Co, där du kan läsa mer om boken och göra din beställning.

✨✨✨

Önskar dig en mysig lässtund!

//Barbara

Barbaras blogg

Vad kul att du hittat hit! Här delar jag med mig av livet i min lilla håla på landet, där jag både skriver på heltid samtidigt som jag försöker omvandla trädgården till ett prunkande grönsaksland så att jag kan laga kopiösa mängder med växtbaserad mat. För är det en sak som jag älskar, nästan mer än att skriva, så är det att laga och äta mat.

Hoppas att du kommer gillar att hänga här med mig.

Vill du veta mer om vad jag lagar för mat så kan du kika in på mitt instagramkonto: Rabarbara

Vill du veta mer om vad som händer med mitt skrivande, när det är boksläpp med mera så får du gärna följa mig på facebook 
BarbaraKjellstromFörfattare
eller Instagram
BarbaraKjellstromforfattare

Boksläpp!

Nu närmar sig boksläppet av den fjärde delen i serien om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan. ✨✨✨Kom på att jag inte visat det

Läs mer »

Feelgoodfestivalen i augusti

Nu får jag äntligen berätta … att jag är en av drygt tjugofem feelgoodförfattare som ska vara med på årets höjdpunkt – Feelgoodfestivalen i Sigtuna.

Läs mer »

Bokrea – Ungdomsfeelgood

✨✨✨Bokrean är igång och vi bidrar så klart med böcker! Idag tipsar jag om min och Haralds ungdomsfeelgood!✨✨✨Evil – ungdomsboken som handlar om tonårslivet i

Läs mer »

Jag tror jag smäller av!

Fick precis ett mejl från min förläggare som skrev: Du har fått en finfin BTJ-recension av Inte vilken julmarknad som helst. Grattis!Betyg 4! ✨✨✨ Men

Läs mer »

Skrivresa

✨✨✨Även om Stallarholmen är min plats på jorden så var det underbart att få åka iväg på en Skrivresa till värmen. Att jag dessutom fick

Läs mer »

Nu går det att beställa …

✨✨✨Pocketsläpp ✨✨✨ Nu finns del 2 om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan som pocket. Prel boksläpp är först den 13 november men redan

Läs mer »