Barbara Kjellström

BOKA MIG FÖR ett -

Författarbesök

Under mina författarbesök har jag olika vinklingar beroende på målgrupp och/eller arrangörens önskemål. Besöken kan variera mellan 30 – 75 minuter.
Författarbesök
Jag berättar hur det är att arbeta som författare, hur det kom sig att jag skrev min första bok och hur jag vågade följa min författardröm. Beroende på vilka som sitter i publiken pratar jag om feelgood, facklitteratur eller barn- och ungdomsböcker, men kan givetvis prata om alla genrer. Jag svarar på frågor om författarskap och kan ge konkreta råd och tips om skrivandet.

Skolklasser
Jag besöker gärna skolor och berättar hur det är att arbeta som författare, hur man blir författare och vad det är som är så roligt med yrket. Min målsättning med att skriva barn- och ungdomsböcker är att få barn/ungdom att komma på hur kul det är att läsa. Ungdomsserien, som jag skrivit tillsammans med Harald Kjellström, handlar om tonåringarna Cosmo och Evil och om livet i högstadiet. Böckerna berör vänskap, fotboll, musik, jobbiga föräldrar, skolan och kärlek. Böckerna är nutida, skrivna med ett högt tempo och korta kapitel, allt för att få läsaren att ”bara” läsa ett kapitel till. Under ett författarbesök läser jag ett par kapitel ur någon eller några av ungdomsböckerna, svarar på elevernas frågor och pratar om hur det går till att skriva en bok.

Välkommen att höra av dig! 

Foto: Jenny Harrysson