Barbara Kjellström

Barbara Kjellström

om barbara

Jag är född 1965, uppvuxen i Stockholm, gift med författaren och musikern Harald Kjellström och tillsammans har vi fem barn. Sommaren 2018 valde vi att lämna storstadens stress och flyttade närmare naturen tillsammans med vår dvärgschnauzer Frasse. Platsen vi fann och som har kommit att bli vår nya oas är Stallarholmen i Sörmland. Här får jag möjlighet att skriva på heltid, odla grönsaker, spendera tid i min keramikverkstad och njuta av tystnaden.
Populär feelgoodserie om Charlotta Silverstake
Hur kommer det sig då att jag skriver en serie om en kvinna som också flyttar till Stallarholmen? Jo, under mina promenader i området med Frasse fantiserade jag om orten och människorna vilket resulterade i den första delen om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan. Inte vilken håla som helst – Från Strandvägen till Stallarholmen blev antagen av Lind & Co  och gavs ut sommaren 2021. Boken nominerades till Storytel Awards stora ljudbokspris, kategori Feelgood 2022 , blev utsedd till månadens pocket hos Femina och var samma år den mest strömmade ljudboken i Strängnäs kommun.
    Därefter har det blivit en bok om året:
Inte vilken julmarknad som helst – Från brända mandlar till julefrid  (2022)
Inte vilken festival som helst – Från fiolgnissel till technodunk (2023)
Inte vilken resa som helst – Från ungdomskärlek till brinnande passion (2024).
Serien om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan har sålt i mer än 90 000 ex (juni 2024) och har nomierats till Storytel Awards stora ljudbokspris och Feelgoodfestivalens: Årets Feelgood. 
Från feelgood till kokböcker – MAGIC VEGAN VARDAG & JULBORD
Förutom att skriva så älskar jag mat. Både att tänka ut nya maträtter, laga mat och självklart också äta den. Ju mer desto bättre. Ska jag vara ärlig så är mat det första jag tänker på när jag vaknar och så fort frukosten är avklarad så kommer dagens viktigaste fråga: ”Vad ska vi laga till middag?”
    Jag har alltid samlat på recept och därför blev det ett naturligt steg att börja skissa på en kokbok och under 2021 och 2022 släppte Camilla Danilda och jag böckerna Magic Vegan Julbord och Magic Vegan Vardag. Båda böckerna är fyllda med växtbaserade recept, har mängder med tips på hur du kan laga rätterna och är utgivna av Isaberg förlag.
    Följ oss gärna på Instagram @magicveganfoodforyou.
    Vill du veta vad jag lagar och äter så får du gärna följa mig på mitt matkonto: Rabarbara.
Nu fortsätter jag att skriva på den femte boken om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan. Planerat boksläpp är sommaren 2025. 
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att få veta när nästa bok släpps! Men vill du vet mer om mig? Då kan du läsa mer här >>>
 
PS! Om du gillar mina böcker får du väldigt gärna skriva ett par rader och berätta det. Det peppar mig att fortsätta skriva! Du kan mejla din hälsning via kontaktformuläret nedan. 

Barbara Kjellström

Snabbfakta


Familj

Gift med Harald Kjellström och har fem barn som alla flyttat hemifrån


Husdjur
Hunden Frasse, en svart dvärgschnauzer


Bor
Född i Stocholm men är numera bosatt i den lilla hålan Stallarholmen, vars devis är:
Inte vilken håla som helst


Utbildning
Civilekonom, inriktning marknadsföring, typograf och samtalscoach


Arbete
Författare, skriver på heltid


Genre
Skriver allt från feelgood till kokböcker, men även barn- och ungdomsböcker samt facklitteratur


Intressen
Hitta på berättelser, gärna med humor. Odla ätbart och laga kopiösa mängder mat utav allt som finns i trädgården samt att spendera tid i keramikverkstaden


Semester
Väljer helst att vandra. Några favoriter är Oberammergau i Tyskland, runt Iseosjön och Cinque terre i Italien, levadorna på Madeira och Valdemossa på Mallorca.


Storytel Awards
Inte vilken håla som helst,
Inte vilken julmarknad som helst och Inte vilken festival som helst har nominerats till Storytel Awards stora ljudbokspris, kategori feelgood.


Populär serie

Böckerna om Charlotta Silverstake har sålt i mer än 90 000 ex


Övrig

Ledamot, stol 25, Fåröakademien