Barbara Kjellström

Att släppa i väg ett manus

Inte vilken festival som helst

När är det egentligen dags att säga tack och hej då till ett manus? Ja, det kan man ju undra. Själv tycker jag att det nästan är den svåraste fasen, att känna mig färdig. Men … nu har jag i alla fall gjort det. Släppt i väg den tredje berättelsen om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan.

Det som är jobbigt med att skicka i väg manuset att jag vet att jag inte kan göra något mer, varken kolla om jag ska skriva om någon mening, ta bort några ord för att tajta till texten eller helt enkelt bara stryka en mening eller två. Jag vet att det alltid går att förbättra en text, men någon gång måste den också få vara färdig. För det finns nya berättelser som pockar på och vill bli skrivna.

Nu befinner sig i alla fall manuset hos förlaget (Lind & Co) och det är dags för mig att släppa taget och låta förlaget få ta över ansvaret. Jag vet att de kommer se till att berättelsen blir inläst av bästa Sofia Berntson, att boken blir en e-bok så att den som vill läsa i mobilen eller paddan kan göra det och att den blir satt och trycks som pocket.

Med andra ord så är det dags att vinka hej då och flytta fokus till nästa berättelse. Men först ska jag vara ledig ett par dagar.

Glada hälsningar
//Barbara

PS! Inte vilken festival som helst – Från fiolgnissel till technodunk släpps 1 augusti 2023.

Barbara Kjellström

Vill du läsa mer?

✨Jippie! Ny bokserie ✨

Hurra! Nu har jag skrivit avtal med Lind & Co på en ny serie. Även denna gång blir det en feelgood. ✨✨✨ Jag törs inte

LÄS »

Feelgoodfestivalen i augusti

Nu får jag äntligen berätta … att jag är en av drygt tjugofem feelgoodförfattare som ska vara med på årets höjdpunkt – Feelgoodfestivalen i Sigtuna.

LÄS »

Bokrea – Ungdomsfeelgood

✨✨✨Bokrean är igång och vi bidrar så klart med böcker! Idag tipsar jag om min och Haralds ungdomsfeelgood!✨✨✨Evil – ungdomsboken som handlar om tonårslivet i

LÄS »