Barbara Kjellström

Att släppa i väg ett manus

Inte vilken festival som helst

När är det egentligen dags att säga tack och hej då till ett manus? Ja, det kan man ju undra. Själv tycker jag att det nästan är den svåraste fasen, att känna mig färdig. Men … nu har jag i alla fall gjort det. Släppt i väg den tredje berättelsen om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan.

Det som är jobbigt med att skicka i väg manuset att jag vet att jag inte kan göra något mer, varken kolla om jag ska skriva om någon mening, ta bort några ord för att tajta till texten eller helt enkelt bara stryka en mening eller två. Jag vet att det alltid går att förbättra en text, men någon gång måste den också få vara färdig. För det finns nya berättelser som pockar på och vill bli skrivna.

Nu befinner sig i alla fall manuset hos förlaget (Lind & Co) och det är dags för mig att släppa taget och låta förlaget få ta över ansvaret. Jag vet att de kommer se till att berättelsen blir inläst av bästa Sofia Berntson, att boken blir en e-bok så att den som vill läsa i mobilen eller paddan kan göra det och att den blir satt och trycks som pocket.

Med andra ord så är det dags att vinka hej då och flytta fokus till nästa berättelse. Men först ska jag vara ledig ett par dagar.

Glada hälsningar
//Barbara

PS! Inte vilken festival som helst – Från fiolgnissel till technodunk släpps 1 augusti 2023.

Barbara Kjellström

Vill du läsa mer?

Skolstart = lässtart

Det var just det här med att få barn och ungdomar att hitta läsglädjen som gjorde att Harald och jag satte igång att skriva en

LÄS »

Gillar GILLA Stallarholmen

✨✨✨ Som du säkert redan vet så är Stallarholmen inte vilken håla som helst. Förutom att det händer mängder med kul saker så som olika

LÄS »