Barbara Kjellström

Firar 2 år i dag!

Idag, för exakt två år sedan, släpptes den första boken om Charlotta Silverstake och hennes vänner som ljudbok.

Jag minns hur nervös jag var. Vaknade mitt i natten och tassade upp för att kontrollera mobilen. Skulle boken verkligen finnas hos Storytel, Bookbeat och Nextory? Skrollade och drog efter andan, där var den, omslaget med bilden på Charlotta i stråhatt, framför det gula huset, med höns och till och med snuzzen Frasse.

Listknarkare
Ganska snart fick jag lära mig ett helt nytt ord – Listknarka. För det var precis vad jag började med. Kikade, skrollade och kollade på alla möjliga och omöjliga olika listor. Försökte förstå hur logaritmerna fungerade och blev till och med kontaktat av en anna författare, som släppte en thriller i samma veva, som undrade om jag visste vad skillnaden var på ”anpassad” och ”populär”.
”Inte en aning”, svarade jag sanningsenligt.

Storytels listor
Hur gick det då för den första boken, med titeln Inte vilken håla som helst? Den dök upp hos Storytel som ”Ny feelgood”, blev ”Veckans utvalda” och hamnade dessutom på ”Topp 50-listan”. Plötsligt var det så många som lyssnat att den till och med dök upp på ”Trendande titlar”. Gissa om jag studsade runt hemma och både jublade och fuldansade.

Två år senare
Jag vet inte om det var tajmingen som gjorde att den första boken, som släpptes mitt i sommarsemestern, låg kvar på topplistorna ett tag … eller om det var Sofia Berntsons ”braiga” inläsning som fick boken att ligga kvar på listorna. Nu har det gått exakt två år, den första boken har fått en uppföljare och den tredje är på gång. Den släpps om ca tre veckor, den första augusti för att vara exakt. Här om dagen hörde förlaget av sig och berättade att de två första böckerna passerat 50 000 sålda exemplar!

Tack!
Säger ett STORT tack till alla som lyssnat, läst, lånat på bibblan och som gillat berättelsen om Charlotta och hennes vänner på Trädgårdsgatan i den lilla hålan – Stallarholmen. NU kommer jag skåla i ett glas hemgjord rabarberchampagne och kanske göra en eller två supertöntiga fuldanser.

PS. Vill du ha receptet på rabarberchampagne så kika på min sida:
Rabarbara

Barbara Kjellström

Vill du läsa mer?

✨Jippie! Ny bokserie ✨

Hurra! Nu har jag skrivit avtal med Lind & Co på en ny serie. Även denna gång blir det en feelgood. ✨✨✨ Jag törs inte

LÄS »

Feelgoodfestivalen i augusti

Nu får jag äntligen berätta … att jag är en av drygt tjugofem feelgoodförfattare som ska vara med på årets höjdpunkt – Feelgoodfestivalen i Sigtuna.

LÄS »

Bokrea – Ungdomsfeelgood

✨✨✨Bokrean är igång och vi bidrar så klart med böcker! Idag tipsar jag om min och Haralds ungdomsfeelgood!✨✨✨Evil – ungdomsboken som handlar om tonårslivet i

LÄS »