Barbara Kjellström

Gotlands Allehanda tipsar om Charlotta Silverstake

Häromdagen fick jag ett meddelande och ett par bilder från en vän som bor på Gotland. Tack Annika!

✨✨✨

Artikel med boktips
Så himla kul att Gotlands Allehanda tipsar om den första boken i serien om Charlotta Silverstake, trots att de släpptes för över två år sedan. Ska jag vara exakt så släpptes den som ljudbok den 6 juli sommaren 2021. Sedan dess har jag skrivit både en och två uppföljare. Därför är det extra kul att artikelförfattaren tar med den först boken och att den dessutom får synas tillsammans med Anna Johanssons bok ”Från ruckel till paradis” och Siri Gustafssons ”Det fladdrar till i en tyllgardin”, båda böckerna släpptes i juni i år.

✨✨✨

Författarvecka på Fårö
En annan sak som är kul, att alla tre böcker om Charlotta Silverstake delvis är skrivna under författarveckan på Fårö. Den går av stapeln den sista veckan i augusti, varje år, och självklart (eller för mig är det ju det) så kommer jag åka dit i år igen. Längtar redan hur mycket som helst. Det är ett perfekt tillfälle att starta upp ett nytt manus. Just nu har jag en berättelse som pockar på, där karaktärerna ropar: ”Hallå, skriv om mig. Jag vill råka ut för de här sakerna och jag vill ett du berättar …” Så här håller de på. Nu håller jag på att samla på mig scener, bygger karaktärer och gör en anteckning då och då. Jag har fått ihop en början, en mitt och ett slut, så det är ”bara” att sätta igång att skriva. Du kan förstå att jag längtar!

✨✨✨

Skriver för fullt
Men innan jag kan sätta igång med nästa bok måste jag skriva klart den jag håller på med. Det är en helt ny berättelse, en roman som blir en feelgood. Den handlar om en kvinna som … Nej, just det. Jag ska skriva klart först, innan jag kan berätta om handlingen och den helt nya karaktären. Kan säga så mycket, hon är superhärlig att hänga med. Vilket jag får göra varenda förmiddag, när jag skriver. Det gör jag mellan kl 09.00-12.00.

✨✨✨

PS. Fick precis veta att artikeln finns med i flera tidningar. Så tacksam!
* Corren
* Eskilstuna-Kuriren
* GA (Gotlands Allehanda)
* MVT (Motala Vadstena Tidning)
* Norrbottens-Kuriren
* NT (Norrköpings Tidningar)
* Strengnäs Tidning
* SN (Södermanlands Nyheter)
* Upsala Nya Tidning
* Västervikstidningen

✨✨✨

Nu måste jag sätta fart, att skriva.

//Barbara

Barbara Kjellström

Vill du läsa mer?

Boksläpp!

Nu närmar sig boksläppet av den fjärde delen i serien om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan. ✨✨✨Kom på att jag inte visat det

LÄS »

✨Jippie! Ny bokserie ✨

Hurra! Nu har jag skrivit avtal med Lind & Co på en ny serie. Även denna gång blir det en feelgood. ✨✨✨ Jag törs inte

LÄS »

Feelgoodfestivalen i augusti

Nu får jag äntligen berätta … att jag är en av drygt tjugofem feelgoodförfattare som ska vara med på årets höjdpunkt – Feelgoodfestivalen i Sigtuna.

LÄS »