Barbara Kjellström

Skördar gröna tomater

I väntan på att min senaste bok ska släppas så spenderar jag just nu en hel del tid i trädgården. Kan berätta att det verkligen är full fart i grönsakslanden. I dag var det i alla fall dags att pyssla om tomatplantorna = kika om det fanns några tomater som var tillräckligt stora för att plockas.

Det heter ju att en bild säger mer än tusen ord.


Nu ska tomaterna få ligga på en hylla och mogna. Jag lägger nämligen tomaterna i skokartonger, som jag sedan ställer i källartrappan, där det är mörk och svalt. Sedan är det bara att låta tomaterna mogna och hämta dem allt eftersom de blir färdiga.

Förra året skördade jag de sista gröna tomaterna i oktober, förvarade dem i kartonger och kunde njuta av mogna tomater ända fram till februari.

Googlade och såg att Farbror Grön lagt upp ett himla bra inlägg och han gjort det just i dag!
Perfekt! Tack!

Undrar så klart om det är fler som gör så här?

Barbara Kjellström

Vill du läsa mer?

Jag tror jag smäller av, igen

Att jobba som författare är ett ensamt jobb, därför är det extra roligt att få följa statistik, särskilt när den går åt rätt håll. Svenska

LÄS »

Jag tror jag smäller av!

Fick precis ett mejl från min förläggare som skrev: Du har fått en finfin BTJ-recension av Inte vilken julmarknad som helst. Grattis!Betyg 4! ✨✨✨ Men

LÄS »