Barbara Kjellström

Skördar gröna tomater

I väntan på att min senaste bok ska släppas så spenderar jag just nu en hel del tid i trädgården. Kan berätta att det verkligen är full fart i grönsakslanden. I dag var det i alla fall dags att pyssla om tomatplantorna = kika om det fanns några tomater som var tillräckligt stora för att plockas.

Det heter ju att en bild säger mer än tusen ord.


Nu ska tomaterna få ligga på en hylla och mogna. Jag lägger nämligen tomaterna i skokartonger, som jag sedan ställer i källartrappan, där det är mörk och svalt. Sedan är det bara att låta tomaterna mogna och hämta dem allt eftersom de blir färdiga.

Förra året skördade jag de sista gröna tomaterna i oktober, förvarade dem i kartonger och kunde njuta av mogna tomater ända fram till februari.

Googlade och såg att Farbror Grön lagt upp ett himla bra inlägg och han gjort det just i dag!
Perfekt! Tack!

Undrar så klart om det är fler som gör så här?

Barbara Kjellström

Vill du läsa mer?

✨Jippie! Ny bokserie ✨

Hurra! Nu har jag skrivit avtal med Lind & Co på en ny serie. Även denna gång blir det en feelgood. ✨✨✨ Jag törs inte

LÄS »

Feelgoodfestivalen i augusti

Nu får jag äntligen berätta … att jag är en av drygt tjugofem feelgoodförfattare som ska vara med på årets höjdpunkt – Feelgoodfestivalen i Sigtuna.

LÄS »

Bokrea – Ungdomsfeelgood

✨✨✨Bokrean är igång och vi bidrar så klart med böcker! Idag tipsar jag om min och Haralds ungdomsfeelgood!✨✨✨Evil – ungdomsboken som handlar om tonårslivet i

LÄS »